duminică, 5 aprilie 2009

Doamna Udrea, in ce investiti, in chiolhanuri sau ”ciolanuri”...pentru ologarhii portocalii?!



































































Intr-o sambata insorita de primavara, pe 4 aprilie, dis de dimineata, am pornit pe drumuri de tara, spre destinatia clasica a romanului bucurestean. Am poposit in Sinaia, pentru putin timp, nu m-a impresionat in nici un fel, fiind parca oprita din evolutie. Poate pentru ca nu am stat prea mult!Afara de locurile care imi fac mare placere, fiind pline de amintiri de neuitat, Sinaia de acum nu mi-a produs nicio emotie, doar cerul albastru alabastru de deasupra noastra parca purta ceva magic si transforma orice se proiecta in inaltimea sa.
Apoi, pe un drum execrabil (este putin, poate chiar plastic, spus!) am pornit spre Rasnov, cetatea medievala.
Am ajuns, fiind nerabdatoare sa poposim acolo, sus, aproape de nori, intr-un loc ce emana istorie!
Nerabdarea s-a transformat in...dezamagire!
Am redescoperit o cetate, Cetatea Rasnovului, intr-o stare de profunda degradare!
Lucrarile executate, pe care le apreciasem acum doi ani, erau in paragina si, poate pentru ca nu au fost executate asa cum trebuia, pareau degradate cu mult mai mult decat scurgerea timpului efectiv peste ele.
Urcarea spre cetate pe panta ”pieptișă” pe munte, este profund degradata si periculoasa, sunt lipsa mai multe bare de protectie, despre trepte nici nu poate fi vorba, insa acest traseu este folosit cu precadere de turistii care nu doresc sa urce impreuna cu masinile pana la poarta cetatii. Si in cetate am fost uimita sa vad cat de putin se pune accentul pe securitatea turistului, barele de protectie, inclusiv pe terasele care ofera privelisti minunate, podețele de lemn, sunt atat de fragile si simplist executate incat cred ca numai un noroc a facut ca pana acum sa nu se intample vreun accident.
In rest, lumea se bucura, asa cum am facut-o si noi, era in pregatire desfasurarea unei piese de teatru, iar cetatea era plina de oameni imbracati in armuri si in costume medievale, ceea ce a facut ca tot ce am sesizat cu amaraciune sa dispara ca un nor...

Si ne-am bucurat!

Cred ca doamna ministru Ud(r)ea ar trebui sa investeasca mai mult in locatiile turistice consacrate si recunoscute ca fiind traditionale pentru poporul roman dar si cu o deschidere pentru turismul international, vestigiile istorice fiind apreciate in lumea intreaga!
Cred ca ...umezeli electorale cum ar fi spa si ...bai termale in Bucuresti ar trebui anulate si incepute investitii serioase in salvarea vestigiilor istorice romanesti cu traditie turistica...
Evidenta faptului ca ”dezvoltarea turistica”, propovaduita de doamna ministru ce are ca destinatie scurgerea investitiilor catre ...oligarhii portocalii, este imposibil de inlaturat atunci cand vizitezi o tara atat de frumoasa cu vestigii in cea mai mare parte aduse la ruina cu scopuri bine determinate!

2 comentarii:

  1. Servus!
    E o poveste veche si plina de interese acolo la Rîşnov... Din păcate...
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Servus, Flavius!
    Mi-am imaginat, si chiar m-am gandit ca poate stii ceva. Totusi, nu numai in Rasnov exista astfel de ”interese”, sunt multe locuri, cu vestigii istorice sau nu, care, avand traditie in turism, sunt pe mâna unor persoane care, probabil, incearca realizarea profitului imediat!
    Pacat!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere