luni, 2 martie 2009

Analfabeta politica!

Analfabeta politica!
Mi-a placut! Ion Cristoiu nu se dezminte, este un jurnalist (mucalit) care a schimbat presedinti, (sunt sigura ca si acum va reusi!). E in emisiunea lui Gabi Firea invitat fiind Crin Antonescu.
Departe de mine intentia sa analizez politic (nu ma pricep!) desfaurarea discursului, doar vreau sa punctez ce mi-a placut! Cu placere as revedea aceasta emisiune. A fost dinamica, s-au dizolvat probleme diverse intr-un mod tumultos...navalnic imi place sa spun! S-au spus lucrurilor pe nume:
ANALFABETA ...POLITICA!In PE!
Ion Cristoiu a pus punctul pe ...i! Pe Mezina base!
Dar nici Crin Antonescu nu s-a lasat mai prejos! ”Dezgustator si revoltator”... nici Nicolae Ceausescu nu a facut asa ceva!...”SI-AU PUS-O LA PARTID” ...m-am speriat:)...dar a continuat, secretar ...”SA NE REPREZINTE” in PE ...Romanii se complac in aceasta mocirla, nu suntem tampiti...europarlamentarii trebuie sa se bata pentru Romania, 90% din parlamentarii romani, printre care si insusi Crin Antonescu, nu sunt calificati pentru Parlamentul European, aici exista o ucenicie care trebuie efectuata. Unul dintre europarlamentarii PD-L, Rares Niculescu, a frecventat acel club de manele de la Cluj, chestiune pe care Crin Antonescu nu doreste s-o comenteze (!) fiind o chestiune de gust, dar problema, de fapt, este o chestiune de cenzura si autocenzura. A precizat de asemenea clar si raspicat ca Mezina base a fost (si probabil este) angajata firmei Luxten, specialista in marketing, in timpul careia, faimoasa firma a castigat, primar fiind tatucul, iluminatul (:)) stradal in Bucuresti, mergand doar sa-si ridice salariul. A punctat mesajul transmis romanilor de aceasta situatie injositoare (chiar daca Mezina base ar fi fost un ”geniu politic” :).....mesajul transmis este de fapt ca numai fata lu” tata castiga si e trimisa in PE! Injositor! A aparut un nou model politic modelul Elena...Udrea ssi base (de fapt se continua...romanii nu se pot lipsi de o Elena, acum doua)
E adevarat dar, Gabi Firea a sesizat perfect, mesajul de tip Antonescu nu ajunge la electorat! Ajunge doar mesajul crosetarii, curateniei cu mopul, puneri muraturi la TV. ( Intr-un sondaj a aparut preocuparea majora a romanilor pentru agricultura! Analogia este simpla! Majoritatea romanilor sunt preocupati de acest sector si dintr-un ego national dar si dintr-o unica preocupare cea a hranei mai ieftine. Pentru ca nivelul acesta este. La nivelul majoritatii preocuparile de tip (scuze:) ”papa-pipi-caca” sunt primordiale, nu au trecut de nevoile elementare. Evident acest electorat este si cel fascinat de muratura lu Elena )
Un alt punct venit ca o boare, adus de Ion Cristoiu a fost lupta lui Sorin Oprescu care ar fi in aceeasi lupta ca si a predecesorilor sai: ”toti primarii esueaza in lupta cainilor si a matelor” ”Cainii NU voteaza”. I-a oferit chiar un miliona de euro lui Oprescu daca reuseste sa prinda o mata!
Tot ca o boare (de ciorba de data asta) a fost si amintirea momentului, telenovelistic, cand Dan Nica, ”un personaj comic PSD” a prezentat incarcatorul din ciorba. Ba mai mult si mai telenovelistic a precizat ca suspectul are pregatire contrainformativa, aceasta fiind o pregatire specifica spionilor, care, culmea, a fost prins de radar!
”Traim o epoca de haos...dirijat” dar numai pentru ca sa vina Tatucul sa ordoneze.
Au abordat si subiectul de ultima ora a subofiterului arestat de spionaj in favoare unui alt stat nemembru NATO prin intermediul unui bulgar. Ion Cristoiu a minimalizat acest eveniment ironizand ”puterea” subofiterului (sergent) care detine secrete atat de importante! Aceasta ar fi, de fapt, una din diversiuni care ar contura, in continuare, haosul dirijat. (avem experienta ...gandul ma duce la un alt scandal de spionaj tot cu un bulgar, evident cu alt scop) ...”Ma simt jignit”
Crin Antonescu: ”Succesul absolut in Romania este smecherul absolut” model care naste prozeliti
Ion Cristoiu a reiterat marea problema: intarzierea desemnarii candidatului pentru presedintie, rezultatul din sondaje fiind unul previzibil intrucat nu exista un contracandidat, un personaj politic care sa atace mereu din pozitia de contracandidat, ironizand pozitia PSD-uLui, calificand-o tacere penibila.
Despre Crin Antonescu: - un romantic, nu cunoaste lucrurile puterii iar mai nou, ca urmare a sustinerii lui Relu Fenechiu, promoveaza o imagine a omului care face negustorii, caracterizare facuta de Ion Cristoiu, cu ingaduinta.

Departe de mine intentia sa analizez sau sa relatez emisiunea, fiind neprofesionista, dar mi-a placut. Gratie lui Ion Cristoiu si nu numai lui, emisiunea a abundat in sintagme care mai de care mai sugestive si am remarcat o schimbare de comportament a lui Crin Antonescu, in sensul ca, pe langa spiritul transant elegant avut anterior, a inclus si unele cuvinte mai putin folosite si o atitudine mai incisiva fata de tot ce insemna Basescu si adiacent.

Opozitia a fost pe front! :)

2 comentarii:

  1. A, nu am vazut. Imi pare rau. Dar ma bucur ca am citit la tine. Ai povestit foarte frumos. Deci Crin a inceput sa aiba verb. Interesant! :)
    Cristoiu are cu varf si indesat... Mi-a placut si mie saptamana trecuta cand a spus ca pe Traian Basescu nu l-a vazut nimeni, niciodata deschizand o carte. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Lilick
    Multumesc:) Mi-a placut. Crin a fost evident mai incisiv si a folosit des si cuvinte ca idioti, tampiti etc. in intentia de a ataca in aceleasi sonoritati. Da, Cristoiu a atins, si in emisiune, tema mediocritatii lui Base (parca citise la tine;)))
    Cred ca e...de bine ;)

    RăspundețiȘtergere