joi, 26 martie 2009

Mediocra Manipulare

Citind pe blogul lui Flavius un post intitulat pertinent ”Cadoul ideal pentru cel dantai barbat http://flaviusobeada.wordpress.com/2009/03/25/cadoul-ideal-pentru-cel-dintii-barbat/#comment-1192 m-am gandit ca manipularea simplista, la nivel mediocru, pe termen scurt este jucaria preferata a celui dantai ”barbat”. el crede ca prin ”abordarea” abrupta a crizei prin afirmatii de tipul ”criza pensiilor” de anul trecut, acum ”criza alimentatiei”, temperate apoi prin ”Romania NU are azi nevoie de bani” ci doar de o ”centura de siguranta” pentru a evita eventuale derapaje datorate lipsei resurselor, va fi perceput ca salvatorul natiunii! Mai mult decat atat toata sarada cu FMI este de fapt o tactica prin care impusca doi iepuri : unul prin care mentine Romania intr-o stare liniara apropiata de zero dar care nu poate fi numita faliment, fapt ce ar duce evident la pierderea, din start, a orcarui gand pentru participarea la alegerile prezidentiale. Al doilea, prin ”infuzia” de capital creata prin imprumut realizeaza o continuitate a platilor, dar si initierea unor noi proiecte (investitiile din infrastructura atat de laudate de boc, si altele) catre ”minunatele” firme care-i asigura sprijinul financiar, in general dar si intr-o eventuala campanie!

PS: Cred ca suntem luati un pic de val, si-a anuntat cel dantai ”barbat” candidatura?! Cocheteaza! :))


PPS: Iepurasii sunt sub acoperire (tot manipulare!) insa nu a reusit sa le ascunda urechile si nasul!



sursa foto: luckystejar.ablog.ro

2 comentarii:

  1. Bună Mihaela...
    Mulţumesc pentru trimiterea spre acel text... De bună seamă lucruruile, "manipulările" funcţionează. Acum ceva vreme ne era greu să acceptăm ideea de criză financiară, apoi de criză economică, acum iată că suntem pe cale să înghiţim ideea de recesiune, căreia îi va urma cea de criză economică şi poate chiar cea de... puţină foamete! Cu toate astea, odată îndatoraţi, băgaţi la jug (se vehiculează ideea că vom plăti de fapt cu datoria noastră datoriile băncilor străine!) iată că acum guvernatorul BNR spune că împrumutul la FMI va face ca România să iasă cu creştere economică din 2009 si că România nu duce, de fapt, lipsă de bani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Flavius
    Mi-a placut postarea ta, si chiar a atins multe din ”problemele” pe care, multi le sesizam! Toata lumea vorbeste, si ce este si mai bine, cred, sunt multi care inteleg cum se petrec lucrurile! Important este daca cei care sunt acum alaturi de ”cei dantai” sa fie rational si sa actioneze cu credinta, si de ce nu cu patriotism! Seperanta moare ultima!

    RăspundețiȘtergere