duminică, 22 martie 2009

ganduri aiurea de duminica


A fost Congresul PNL. Demonstratie de eleganta politica. Am urmarit prima zi a Congresului, cu interes, sustinand, ca si altii, un anumit candidat. In pofida faptului ca acest congres a fost plasat in timp total nefericit, singurul „gastig” a fost doar mediatizarea acestuia, care a aratat, inca o data, un eveniment politic faurit de elita politica care se regaseste in PNL.
Toate s-au spus, pe bloguri, in media, asa ca, acum, mi se pare inutil sa zabovesc asupra unuia sau altuia dintre evenimentele care s-au derulat.
Congresul a fost. Noul presedinte al partidului, Crin Antonescu, a fost ales cu un numar de voturi destul de mare. Poate vor reusi, desi eu ma indoiesc, sa se canalizaze pe cele doua mari „evenimente” parlamentarele si prezidentiale.
Pentru parlamentare echipa ar trebui sa fie compusa din oameni care au demonstrat, politicieni cu experienta si carisma, cu toate ca acum ideea de „sange proaspat in instalatie” a molipsit si idealurile elitei politice din PNL. Cu amaraciune constat ca ce e rau, greu piere si, culmea, e si molipsitor! Nu ne ramane decat speranta ca maturitatea politica si tinta sa fie definite atat de clar incat sa nu se produca „derapaje”. Fostul presedinte al partidului, Calin Popescu Tariceanu ar putea fi un europarlamentar de succes! Poate „jocurile” se joaca altfel, dar eu cred in ideea ca in Parlamentul European o tara trebuie sa trimita cei mai buni politicieni din toate partidele. Asa ca, indiferent de optiunile fiecaruia in ce priveste partidele, consider ca cel mai important lucru este ca acei oameni sa fie reprezentativi pentru tara. Da! Ce frumos ar fi ca valorile tuturor sa fie bazate pe aceleasi criterii. Dar nu, avem o multitudine de criterii obietive sau subiective, iar mediocritatea si modelingul stau la loc fruntas! Poate acum principala lozinca ar trebui sa fie: la vot, impotriva mediocritatii! Privind in urma, acum cateva zile, s-a desfasurat cel mai oripilant exercitiu de manipulare in masa a populatiei si chiar a mediei. Intai interviul presedintelui Traian Basescu, unde isi lauda odrasla, tremurand de furie, ca un taur injunghiat, si apoi reactia „fireasca”, lovitura de gratie, „a la Oprescu” desigur din motive diferite, juna a demisonat din partid! Sa nu aduca prejudicii imaginii Partidului De-Lingai! Absolut jenant, dar asta prinde la publicul mediocritatii. Ramane sa vedem in ce masura se pot mobiliza partidele, in special PNL, care are acum o situatie speciala creata cu propria sa mana. Ce-si face omul cu mana lui....
Pentru alegerile prezidentiale, cred ca, noul presedinte al PNL desi carismatic, vocal, chiar simpatic, nu este pregatit pentru a face fata contracandidatului sau, Traian Basescu. Nu este vorba numai despre mitocania si mediocritatea cu care Crin Antonescu va trebui sa se confrunte, ci de altceva care depaseste imaginatia multora: furia combinata cu frica, gandirea diabolica lipsita de scrupule, o paranoia canalizata pe ideea de putere si control. Gandindu-ne ca acestea deja exista si „lucreaza” intelegem gradul avansat cu care se va confrunta candidatul Crin Antonescu. Cred ca numai o consiliere extrem de buna poate sa-l duca intr-un tur doi, altfel...ramanem repetenti cinci ani.

2 comentarii:

  1. Ai un fler ceva de invidiat.
    Da, aşa este. Crin va păli la prima suflare otrăvită de alcohol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma onoreaza aprecierea ta, dar tare as vrea sa nu am dreptate! Doresc sa existe un contracandidat la prezidentiale care sa reuseasca sa darame mediocritatea instalata cu titlu de valoare nationala! Asta ar trebui sa fie prioritatea nationala. Nu stiu nici cum PSD va desemna un candidat care sa fie in concurenta cu propriul partid aflat la guvernare;) dar probabil o fi vreo tehnica!
    Si sunt sigura ca o echipa strong de consilieri in campanie pot transforma un candidat care are valente, dar nu este inca pregatit, intrunul castigator!
    Sa speram, si sa facem tot ce putem pentru a aduce valorile acolo unde isi au locul!

    RăspundețiȘtergere