joi, 12 martie 2009

Asa a inceput

Am urmarit cu interes emisiunea (in premiera!) lui Mihai Gadea in care cei doi candidati Calin Popescu Tariceanu si Crin Antonescu s-au confruntat.
Am citit si ce s-a scris pe blogurile pe care le citesc.
Pe scurt:
Emisiunea o reusita pentru Mihai Gadea si cred (nu sunt sigura!) pentru PNL. Faptul ca o asemenea confruntarea a avut loc la tv. are si ”esecuri si succesuri”. Folosirea sintagmei nu e intamplatoare pentru ca inclin mai mult spre ideea ca aceasta emisiune a folosit cuiva, ruda directa cu ...sintgma! Vorba’ceea ”dezbina si cucereste”!
In favoarea unui avantaj pentru PNL as putea sa remarc promovarea ideei de democratie in partid, deschidere catre public (uneori, avand in vedere faptul ca PNL este un partid elitist, parea cu circuit inchis). Tot ca un avantaj ar fi si acela al prezentei pentru ca, de cand este in opozitie, partidul nu a fost prea vizibil.
Printre dezavantaje se numara si acela ca PNL poate primi si o alta eticheta, aceea de partid cu confruntari interne intense, ceea ce pentru ”un„ dusman e o ”mina de aur”. Sper ca acesta elita a politicii romanesti sa nu cada in capcana celui care ii pandeste din umbra.
In ceea ce priveste atitudinea celor doi competitorii remarc si apreciez conduita Presedintelui actual al pardului Clin Popescu Tariceanu care a aparut preocupat, uneori iritat ( pe buna dreptate!) dar si-a pastrat pozitia si calmul aparent. Atitudinea acestuia a fost indreptata catre scopul principal al confruntarii si anume castigarea presedintiei partidului si mai putin catre o confruntare viitoare cu cei care vor candida la presedintia Romania, in speta Basescu. Mai pertinent!
Crin Antonescu a parut depasit de situatie cu toate ca acest lucru este chiar surprinzator. De cele mai multe ori a aparut in media ca un personaj pertinent, inteligent dar care isi permitea si doza de impertinenta meritata de interlocutorul adversar! Acum a parut evident ca se simte surclasat de Presedintele lui de partid, ceea ce nu este decat de apreciat;)! Sa-ti respecti seful si atunci cand vrei sa-I tragi scaunul, tine de educatie! Acest fapt m-a dus cu gandul la elita care formeaza structura de partid iar cei doi competitori nu l-au dezmintit!
Totusi, Crin Antonescu si-a pierdut din aplomb, iar faptul ca a apelat la ajutorul mediatorului emisiunii pentru a sustine punctual de vedere, l-a descalificat in ochii multora!
Atacul lansat de Calin Popescu Tariceanu la adresa contracandidatului sau cu privire la lipsa asumarii responsabilitatilor in partid a fost punctul maxim, apogeul!
In speranta ca vom vedea cat mai putine momente asemanatoare, consider, totusi, ca acesta este un inceput al relansarii Partidului National Liberal, pentru a nu pierde ce a castigat!


PNL/FRONT!



4 comentarii:

  1. Aştept şi eu un candidat mai de soi la preşediţie, să-l pot vota. Ai prins bine emisiunea, da, a fost un succes. Aşa arată o campanie civilizată. Cu argumente, nu cu şişuri înfipte în spate şi chiloţi de damă fluturaţi.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Gabriela
    Si eu la fel!
    Iti multumesc pentru apreciere!
    Cat timp ne-o trebui, Doamne, sa invatam sa ne comportam civilizat, sa ne respectam pe noi si pe ceilalti cu opinii la fel sau diferite?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ziua buna
    Asa este... e de remarcat o anume eleganta a dezbaterii respective, ba chiar si "curajul" celor doi de a apărea fata in fata... Dar cu o floare nu se face primavara...
    cele bune

    RăspundețiȘtergere
  4. @flavius
    Bine ai venit!
    Adevarat, asta a facut ca emisiunea sa fie atat de apreciata! Este de notorietate ca multi dintre liberali sunt oameni educati si inteligenti iar varfurile nu au cum sa fie altfel!
    Botezul focului abia acum incepe, iar primavara cu greu isi face simtita prezenta!:)

    RăspundețiȘtergere