luni, 23 februarie 2009

NOTA 10




Conferinta de presa Romania - Italia


Cristian Diaconescu. O voce ferma, apasata, care a precizat, clar si fara echivoc, drepturile si libertatile cetatenilor europeni. ”INFRACTIUNILE NU AU CETATENIE! NU AU NATIONALITATE!”
Este CORECT! Din punct de vedere juridic, al dreptului comunitar, care s-a suprapus peste legile statelor membre, faptele savarsite pe teritoriul statelor comunitare care sunt incadrate ca si infractiuni sunt infractiuni si atat! Faptuitorul, infractorul, inculpatul, este o persoana fizica (sau juridica), cetatean european. Nationalitatea acestuia poate fi oricare!
Franco Frattini a avut un discurs innacceptabil, manipulator, radical, chiar nationalist.Lipsa precizarilor cu privire la aplicarea drepturilor si obligatiile cetatenilor europeni, indiferent de nationalitatea acestora, prezentarea unor cerinte privind cooperarea dintre cele doua politii, sunt deja redundante. Cererea cu privire la informarile despre cetateni care intra in Italia din Romania, la nivelul invocat de Frattini este de neacceptat. M-a dus cu gandul la...”dosarul de cadre”!
Orice colaborari intre politiile statelor comunitare membre sunt reglementate de legislatia comunitara. Alte protocoale nu pot fi decat ilegale.

Cristian Diaconescu a afirmat, clar si raspicat, cat a suferit cetateanul roman, poporul roman, in timpul comunismului pentru aceasta lipsa a liberei circulatii. Poate aceste cuvinte au fost pregatite dinainte, insa, cred ca stateau pe buzele fiecarui roman care a ascultat discursul lui Franco Frattini!

Este un inceput!
In rest, urmaresc, in continuare, atenta Antena 3. In emisiunea lui Mihai Gadea sunt prezenti Adrian Nastase, Petre Roman, Radu Tudor, Valentin Stan. Discutiile sunt pertinente si demne de ...savurat!

2 comentarii:

  1. Foarte bun comentariul tau. Am cautat si eu pe net inregistrarea discursului dar nu am gasit nimic.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Lilick In primul rand, bine ai trecut pe aici! Iti multumesc penru apreciere, avand in vedere ca vine din partea ta sunt emotionata!Iti citesc blogul si-mi place mult, insa nu am, de cele mai multe ori,curajul sa postez!
    Comentariul l-am scris sub inpulsul momentului chiar dupa desfasurare dar am vazut pe Stiri Antena3 ceva inregistrari!
    Multumesc, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere