marți, 24 februarie 2009

Pacatul originar...


Mihai Gadea are acum o emisiune ”Frica guverneaza Romania”! Am fost atenta la intrebarea adresata telespectatorilor ”De ce va este frica?” pornind de la ultimele evenimente infractionale, extrem de grave, savarsite, in cascada, in Romania!
Se intampla in Romania, nu in Italia. Si vedem comentarii, analize, invitatii care agreseaza sau sunt agresati, agresati sau agresorii!
...si am inteles...cred!
Ar trebui sa intelegem ca este o consecinta ”fireasca” a comportamentului celui care conduce!
Avem inca mentalitatea primitiva de turma. Avem inca mentalitatea comunista de a ne uita in ochii conducatorului si sa-l urmam supusi.
De fapt, este atat de simplu! Este reactia fireasca a multora dintre cei care il urmaresc, il aproba si il accepta pe Traian Basescu!
Presedintele Romaniei a inceput!
A facut primul pacat!
A SMULS telefonul, bun apartinand unei persoane fizice, pur si simplu si nimeni nu a inteles sau nu a vrut sa vada existenta elemntelor constituive ale infractiunii de TALHARIE! La drumul mare! In flagrant!
Au urmat atitudinile dezinvolte de incalcare a legilor, a legii fundamentale, au urmat comportamente ”dezinvolte” ale unui presedinte jucator si multe altele!
Este evident mesajul primit de cei cu atitudini si porniri similare! Violenta si incalcarea flagranta a legii cu dezinvoltura si nosalanta vazuta la Tv!
Nu se putea altfel!
Este consecinta fireasca!
Actiunile fiecaruia dintre noi au consecinte! Un adult este permanent constient de asta! Altii...nu!
”Pacatul originar se refera la conditia decazuta a naturii umane. Jonathan Edwards a scris un extraordinar tratat despre pacatul originar. El nu numai ca s-a dedicat expunerii pe larg a ce ne invata Biblia despre caracterul decazut al omului si tendinta sa catre rautate, dar a facut un studiu dintr-o perspectiva seculara, rationala, care s-a ocupat de filozofia atat de raspandita pe vremea lui: Fiecare se naste in aceasta lume inocent, intr-o stare de neutralitate morala in care nu are vreo inclinatie spre bine sau spre rau. Societatea e cea care ii corupe pe acesti nevinovati nativi, ca sa spunem asa. Pe masura ce suntem expusi comportamentului pacatos din jurul nostru, inocenta noastra normala, naturala, este erodata de influenta societatii. Dar atunci se ridica intrebarea: Cum a ajuns societatea sa fie corupta in primul rand? Societatea e formata din oameni. Cum se face ca atat de multi oameni au pacatuit? Este aproape un adevar de la sine inteles in cultura noastra ca nimeni nu e perfect. Iar Edwards a pus intrebari precum: De ce nu? Daca fiecare s-a nascut intr-o stare de neutralitate morala, te-ai astepta, din punct de vedere statistic, ca aproximativ 50 de procente din acei oameni sa creasca si sa nu pacatuiasca vreodata. Dar nu asta e situatia pe care o vedem noi. Peste tot putem vedea fiinte umane actionand impotriva principiilor morale si standardelor Noului Testament. De fapt, oricare ar fi standardele morale ale culturii in care traim, nimeni nu le respecta la modul perfect. Chiar si onoarea recunoscuta intre hoti este incalcata de hoti. Indiferent cat de jos ar fi nivelul moralitatii in societatea noastra, oamenii totusi il incalca. ”Ce este pacatul originar?de R.C. Sproul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu